Следвайте Гласове в ТелеграмАгенция Митници е постигнала много добри резултати в

...
Следвайте Гласове в ТелеграмАгенция Митници е постигнала много добри резултати в
Коментари Харесай

Асен Василев: Обвиненията срещу Петя Банкова трябва да бъдат доказани в съда

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Агенция " Митници " е постигнала доста положителни резултати в битката с контрабандата, а обвиняванията против шефката на организацията Петя Банкова би трябвало да бъдат потвърдени в съда, твърди финансовият министър в оставка Асен Василев. Той дефинира като " мутренски подходи " заканите против основния секретар на Министерство на вътрешните работи самичък да си подаде оставката.

Дни след арестите в Агенция " Митници " финансовият министър сподели:

" Агенция " Митници " реализира доста положителни резултати в битката с контрабандата, рекордно количество хванати опиати. Знаете, че госпожа Банкова по външен сигнал уволни 20 чиновници. Това, което имаме като противоположна връзка, е, че в действителност последните две седмици нямаме сигнали от водачи да са им желани подкупи на митницата ", сподели Асен Василев, представен от Българска национална телевизия. 

Според Асен Василев информацията, която основният секретар на Министерство на вътрешните работи изнесе - че е бил заплашван, с цел да се откаже от поста си, се отнася за метод, който е безусловно неприемлив в естествена европейска страна.

" Това са мутренски подходи. Ако някой има действителни доказателства против господин Коцев, тези доказателства би трябвало да се потвърдят в съд и съдът да го в профил. Прибягването до мутренски подходи, където той е заплашван самичък да си подаде оставката, най-логически на мен ми приказва, че доказателства за неговото премахване няма. Има опити за заплашване ", сподели министърът на финансите в оставка.

За Георги Гвоздейков, който реши да остане и в служебния кабинет като транспортен министър, Василев разяснява:

  " Всеки си има глава на раменете. Политическа партия също по този начин си има правилник, който споделя, че едно такова оставане, което не е в съгласие със структурите на Политическа партия - националния съвет, води до автоматизирано изключване от партията. "

Плановете за след изборите: България да бъде естествена европейска страна.

" По този път ще търсим съидейници, тъй като нямаме 51 % от вота ", уточни финансовият министър в оставка.

" Ние показахме доста ясни условия, те са записани в меморандума какво би трябвало да се случи оттук насетне. Основното нещо е един път вечно да махнем авансово нагласените мачове в страната. Всеки, който желае да поддържа това и го показва освен на думи, а с действително гласоподаване в Народното събрание и действителни дейности, е добре пристигнал сътрудник ", по този начин Василев отговори на въпроса с кого ще бъдат след изборите. 

Финансовото положение на страната е положително, съобщи той и добави, че приходите са тъкмо каквито са планувани в бюджета, а разноските се правят прецизно по закона.

„ За 7 седмици (б.р. - откогато е назначена Петя Банкова) тя реагира съответно на външните сигнали. Хвана рекордно количество опиати през границата и приходите се движат извънредно добре в „ Митниците “, сподели още финансовият министър в оставка Асен Василев пред Дарик радио. 

Петя Банкова е упрекната в търговия с въздействие, контрабанда и подкупи. Според Василев обаче, шефката на " Митниците " си е правила работата повече от добре.

„ Надявам се ДАНС, прокуратурата и Министерство на вътрешните работи да имат серизони доказателства за това, което настояват “, сподели финансовият министър в оставка.

Асен Василев разяснява и номинираните министри в служебния кабинет на Димитър Главчев, като съобщи, че част от имената им се срещат в несъгласувания с ПП-ДБ при договарянията лист за поректокабинет на вицепремиера от ГЕРБ-СДС Мария Габриел за несъстоялото се ротационно държавно управление. Такива били имената на сегашния вътрешен министър Калин Стоянов и на Валентин Мундров, номиниран за длъжностен министър на електронното ръководство. Т.е. на двамата министри, от които главно зависи провеждането на почтени избори.

По отношение на подадената, а след това оттеглена оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, Асен Василев съобщи:

„ Притеснително е, че Живко Коцев – служител на реда №1 в страната, през вчерашния ден излезе и сподели, че е бил привикван и заплашван да си подаде оставката “.

Василев дефинира като клюки, „ съшити с бели конци “, с цел да манипулират публичното мнение, изказванията, че е било допустимо Коцев да е бил контрабандно подвластен. 

„ Ако беше контрабанднозависим, нямаше ли да бъде арестуван? Защо е на независимост? Защо не е арестуван, за какво му се оказва нерегламентиран напън непринудено да си подаде оставката? Защо би трябвало да натискаш един човек да си подава оставката, в случай че си събрал доказателства “, запита Василев.

Коцев в началото разгласи, че се отдръпва непринудено от поста си на основен секретар във вътрешното ведомство, а номинираният за длъжностен министър председател Димитър Главчев разгласи, че това е една от аргументите да остави като вътрешен министър Калин Стоянов. Тъй като нямало към този момент професоинално управление, редно било да остане най-малко политическото. В отговор Коцев отдръпна оставката си и разгласи, че е бил натискан да я подаде от Калин Стоянов и от хора на високи равнища в прокуратурата.

Междувременно другият съпредседател на Политическа партия Кирил Петков разгласи, че кабинета и дома на Коцев са били претърсвани при акцията по задържането на шефката на Агенция „ Митници “ Петя Банкова, която беше назначена на поста от Асен Василев.

Финансовият министър в оставка разяснява и идното ни влизане в еврозоната, като акцентира, че България е готова, като единственото, което ни остава е да отговорим на техническите критерии за инфлация. От думите му стана ясно, че е реалистично България да е в еврозоната от следващата година.

Източници: epicenter.bg, mediapool.bg

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР